Historiek

Het begin.
Na enkele misplaatste aankopen heb ik in 1975 mijn eerste Duitse Herdershond met stamboom aangekocht. En dit bij een fokker van het ras. Na enkele weken een goed handboek aangekocht te hebben (wat kende ik van honden) kon ik aan de opvoeding en africhting beginnen. En ik had geluk door het juiste boek aan te schaffen. "Opvoeding en africhting van de hond" van Toman. Door dit boek ben ik gaan zoeken naar een club waar ze het "Schutz" programma oefende. En zo ben ik in de V.V.D.H terechtgekomen.


Africhten.
En toen wilde ik africhter worden. En dat heb ik een twaalftal jaren "geprobeerd" maar het lukte niet echt. Ik had "het" niet. Volgens mij kan men "het" niet leren. Men heeft "het" of men heeft "het" niet. Dat is mijn oordeel, andere zullen daar misschien anders over denken. Begrijp mij niet verkeerd, met " het " bedoel ik mee draaien aan de top. Niet alleen mee doen, maar er voor gaan, de Eerste proberen te zijn. En die competitie geest, "er voor gaan" die had of heb ik helemaal niet. Wat moest ik nu beginnen. Mijn enige hobby opgeven, neen, dat kon niet.


Fokken.
Nu was ik van af het begin met een teef gestart. Met een teef. Waarom? Ik weet het zelf niet, maar fokken, genetica, vererving dat zijn onderwerpen die mij altijd geboeid hebben. En daardoor was mijn eerste Duitse Herdershond een teef. Want daar kon ik een nestje mee fokken. En toen dat africhten niet lukte stond ik voor de keuze van toch nog iets te doen of te stoppen. En zo ben ik mij gaan toe leggen op fokken. Waarvoor ik iedereen die ik ooit om raad gevraagd heb van harte wil bedanken om de raad die ze mij gegeven hebben.


Einde van de historiek.
Dit is het einde van het geen voorafging hoe ik er toe gekomen ben om te gaan fokken. Door vallen en opstaan leer men. Zo is het ons ook vergaan. Het ene nest was beter dan het andere. Er waren nesten bij waar verschillende pups de eigenschap hadden om een goede sporthond te worden. Men moet deze pups ook bij de juiste mensen kunnen plaatsen. Dit is niet zo eenvoudig. Mensen (africhters, topsporters)overtuigen dat je bedoelingen echt zijn, en dat voor u maar één ding telt een goede hond fokken voor de sport.
Een Pup reserveren

Bestelbon


Contacteer ons

Belgium